napisz rownanie prostej przechodzącej przez punkt P (6,2) i
Banana: Witam! Jeśli ktoś może pomóc to prosiłbym o rozwiązanie tych zadań.
1. napisz rownanie prostej przechodzącej przez punkt P (6,2) i prostopadlej do prostej o
rownaniu y=3x−1
2. rozwiąż nierówność : (x−4)(x+4) < 2(3+0.5x2) + wykres
3. Oblicz obwod trojkata abc o wierzchołkach A(0,0) B (7,3) C(3,7)
21 kwi 13:18
Kaja: b=4
2. x
2−16<6+x
2
−16<6
x∊R
3. |AB|=
√(7−0)2+(3−0)2=
√58
|AC|=
√(3−0)2+(7−0)2=
√58
|BC|=
√(3−7)2+(7−3)2=
√32=4
√2
obw=2
√58+4
√2
21 kwi 14:02