planimetria
cs: Dwa okręgi są styczne zewnętrznie w punkcie M. Poprowadzono styczną styczną do tych okręgów,
która nie przechodzi przez punkt M. Punkty styczności oznaczono literami A i B. Wiedząc, że
|AB|=12, r1=4, r2>4 oblicz długość promienia r2
21 kwi 12:06
Bogdan:

Oznaczam r
2 = R
Pitagorasa czas zacząć
21 kwi 12:29
cs: Wychodzi mi 9, a w odpowiedziach jest 2√14
21 kwi 12:37
5-latek: A jakie ulozyles rownanie ?
21 kwi 12:39
cs: (r−4)2 + 122 = (r+4)2
21 kwi 12:40
5-latek: MOze nie na ta odpowiedz patrzysz
21 kwi 12:51