równanie
Piotrek: mam jedno szybkie pytanko ile wynosi liczba rozwiazań tego równania x2 = 6x
2 lis 20:44
818: x
2=6x
x
2−6x=0
x(x−6)=0
x=0 x=6
yyy tak
2 lis 20:46
818: x
2=6x
x
2−6x=0
x(x−6)=0
x=0 x=6
yyy tak
2 lis 20:47
Piotrek: niestety nie tak......... 2 takim poscie jest dobre rozwiazanie jesli ktos by przypadkiem
chciał
2 lis 20:54
818: a co tu niby źle jest? nie ma tylko spojnika lub po za tym chyba okej
2 lis 20:56
Nikka: jest jak najbardziej ok

brakuje tylko 'lub' między pierwiastkami
2 lis 21:07