matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c. geometryczny
paw:
trzy liczby tworza ciag geometryczny. suma tych liczb jest rowna 57 a iloczyn 5832. wyznacz te liczby. ostatecznie a
1
= 12. v a
1
= 27 q=3/2 v q=2/3 {12, 18,27} v {27,18,12} wedpug odp tylko ten drugi zbior, dlaczego?
21 kwi 11:08