matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pilną pomoc Taylore
Paweł:
Korzystając ze wzoru Taylora dla n= 2 oblicz przybliżoną wartość funkcji dla :
3
√
10
Otrzymany wynik zaokrąglij do czterech cyfr po przecinku. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak to zrobić krok po kroku
?
21 kwi 09:49
5-latek:
Nie pamietam . Znalazlem cos takiego
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0CE0QFjAE&url=http%3A%2F%2Fpl.wikipedia.org%2Fwiki%2FWz%25C3%25B3r_Taylora&ei=Y85UU8mTD--B7QbezoGADA&usg=AFQjCNFqUMcLQZwtDFDBjmqnpJVn544xGQ
Tam na koncu jest przyklad podobny do twojego
21 kwi 09:56
Paweł:
odświeżam
21 kwi 13:28