matma
kyrtap: WItam
21 kwi 02:13
Marcin: Witam fizyka nr 1
21 kwi 02:16
kyrtap: Marcinie nie żartuj sobie z poważnych rzeczy
21 kwi 02:17
Marcin: Ale ja przecież nie żartuję!
21 kwi 02:18
kyrtap: Aha to spoko co tam?
21 kwi 02:19
Marcin: Trochę poświętowałem.. miałem się wziąć teraz za naukę, ale chyba nie dam rady
21 kwi 02:21
kyrtap: ja patrzę trochę ale po kilku browarach coś nie bardzo
21 kwi 02:22
Marcin: wiem co czujesz

na studiach też tak będzie?
21 kwi 02:25
kyrtap: picie chyba nie, zresztą nie wiem na jak wymagające studia pójdę
21 kwi 02:26
Marcin: czemu nie? załamałeś mnie w tym momencie
21 kwi 02:27
kyrtap: wiesz tak między nami to będę pił nawet jak będzie ciężko
21 kwi 02:28
21 kwi 02:30
kyrtap: tylko że potem mi nauka nie wchodzi tak jak teraz
21 kwi 02:30
kyrtap: możliwe nie wykluczam
21 kwi 02:32
Marcin: no ja mam dokładnie tak samo

Samą obecnością na forum się dokształcam
21 kwi 02:32
kyrtap: to tak jak ja, myślę że jestem taki mądry z matmy ale to tylko moja wyobraźnia niestety
21 kwi 02:34
Marcin: No proszę Cię!

patrząc na matury w lat poprzednich, mogę spokojnie stwierdzić, że dostaniesz
się tam gdzie chcesz.
21 kwi 02:36
kyrtap: mam nadzieję wiesz, bo tak naprawdę jeszcze nie robiłem żadnej z tych matur majowych tylko albo
arkusze z pazdro albo z zadań info
21 kwi 02:38
21 kwi 02:41
kyrtap: serio ja niestety nie
21 kwi 02:42
kyrtap: szacun
21 kwi 02:42
Marcin: nadrobisz fizyką!
21 kwi 02:42
kyrtap: no raczej nie wolę matmę
21 kwi 02:43
Marcin: No ja teeeż. Nawet ją polubiłem

(kto by pomyślał

)
21 kwi 02:43
kyrtap: przez te trzy lata też nabrałem dużej chęci do robienia zadań i jestem jakoś spokojny o tą
maturę
21 kwi 02:45
Marcin: trzy lata? ja olewałem matmę przez 3.5 roku w technikum

Teraz żałuję
21 kwi 02:46
kyrtap: nom ale przerobiłeś tyle zadań z zadań info ja natomiast pracowałem tylko na 3 zbiorach
21 kwi 02:47
Marcin: Jak chcesz to mogę się z Tobą podzielić kontem na tamtym serwisie. Według mnie opłaca się robić
zadania z generatora arkuszy
21 kwi 02:48
kyrtap: mam tam konto ale tylko na miesiąc w sumie to nie wiem czy jeszcze mam ważne
21 kwi 02:49
kyrtap: ja przerobiłem te zestawy matur z ostatnich 5 lat
21 kwi 02:50
Marcin: Opłaca się według mnie

Zadnia są trudniejsze, dlatego mam nadzieję, że nie będę mieć
problemów na maturze
21 kwi 02:50
Marcin: W sensie że od tego serwisu, czy te od CKE?

Jeżeli z zadania.info, to pewnie widzisz różnicę
w trudności zadań
21 kwi 02:51
kyrtap: przerobiłem z zadań info narazie te z CKE nie wiem czy warto robić co?
21 kwi 02:52
Marcin: pewnie że warto. W końcu to od nich dostaniemy egzamin
21 kwi 02:55
kyrtap: w takim razie przerobię
21 kwi 02:56
Marcin: Masz jeszcze kilkanaście dni, nie powinno być problemu

Tym bardziej, że robiłeś trudniejsze
matury

Ciekawe jak ocenisz poziom trudności..
21 kwi 02:58
kyrtap: Pewnie będzie miłe zaskoczenie
21 kwi 03:00
Marcin: No na pewno

Mam nadzieję, że takie samo będzie 9 maja
21 kwi 03:02
kyrtap: ja liczę na to bo ten ostatni rok szczególnie był ciężko przepracowany
21 kwi 03:03
Marcin: To tak jak mój, tyle że nie nazwę go ostatnim, bo jest też pierwszy
21 kwi 03:04
kyrtap: a pewnie lepiej napiszesz maturkę ode mnie
21 kwi 03:05
Marcin: Jak się spotkamy na tej samej uczelni i na tym samym kierunku, to nie będzie to miało znaczenia
21 kwi 03:07
kyrtap: nom w sumie racja
21 kwi 03:08
kyrtap: nie ma to jak o 3 w nocy przygrzewać sobie jedzenie
21 kwi 03:09
Marcin: Z drugiej strony mogliśmy sobie dzisiaj pozwolić na mniej nauki, w końcu mamy święta
21 kwi 03:11
21 kwi 03:12
kyrtap: Nie martw jak się jak nie dzisiaj w nocy to jutro nad ranem sobie zjesz
21 kwi 03:14
Marcin: Nad ranem to ja będę spać

w sumie już jest prawie raano
21 kwi 03:16
kyrtap: można pospać jak coś dłużej kto matematykom zabroni
21 kwi 03:17
Marcin: No ja wolę się uczyć w nocy, także śpię od 5 i później dalej do roboty
21 kwi 03:19
kyrtap: ja też preferuję nocne uczenie ale nie zawsze z dobrym skutkiem kiedy zasypiam z książkami i
zadaniami
21 kwi 03:24
Marcin: Nie zdarzyło mi się zaspać nad książkami

( w sumie rzadko z nich korzystam w dobie
internetu), ale polecam kawę
21 kwi 03:26
kyrtap: w ciągu tych dwóch tygodni na pewno się przyda
21 kwi 03:26
Marcin: Ja się chyba biorę za polski w końcu
21 kwi 03:29
kyrtap: Polski czyli czytanie lektur
21 kwi 03:31
kyrtap: Jeżeli dadzą Potop to będę miał grubo powyżej 70 %
21 kwi 03:31
kyrtap: A jeżeli Lakę to będzie płacz i lament
21 kwi 03:31
Marcin: 32%, to dla mnie o 2 za duużo
21 kwi 03:32
kyrtap: a jaki wynik na próbnej?
21 kwi 03:33
Marcin: Dwa razy zdałem i miałem ponad 40 procent, ale to sprawdzała moja polonistka, która niby
sprawdza bardziej 'rygorystycznie'
21 kwi 03:35
Marcin: Dodam jeszcze, że to tak bez żadnego przygotowania (pisałem tylko na podstawie zamieszczonego
tekstu )
21 kwi 03:35
kyrtap: ja też leję wodę i nie znając lektur, staram się wstrzelić w klucz
21 kwi 03:37
Marcin: No ale mam nadzieję, że ten polski to tylko taki przedsmak to prawdziwej maturkii
21 kwi 03:39
kyrtap: ja go potraktuję jako zaaklimatyzowanie się na sali
21 kwi 03:40
21 kwi 03:41
kyrtap: dokładnie tak będzie
21 kwi 03:42
kyrtap:
21 kwi 03:42
Marcin: hahaah

wejdę podobnie, ale na matmę podstawową
21 kwi 03:43
kyrtap: ps podwyższamy frekwencje forum siedząc o takich godzinach jako jedyni na forum
21 kwi 03:43
Marcin: Siedzenie o 4 rano na forum matematycznym na pewno nie jest normalne
21 kwi 03:46
kyrtap: Marcinie jedno zadanko dasz w stanie zrobić o tej godzinie ?
21 kwi 03:46
kyrtap: raczej nie ale zaryzykuję
21 kwi 03:46
Marcin: oj nie gwarantuję
21 kwi 03:48
kyrtap: ale mogę napisać?
21 kwi 03:48
Marcin: pewnie

Jeżeli to prawdopodobieństwo, to raczej odpadam
21 kwi 03:50
kyrtap: Udowodnij, że jeśli α i β są dwoma kątami trójkąta i sin(α − β) = sin2α − sin2β =, to
trójkąt ten jest trójkątem prostokątnym i równoramiennym.
21 kwi 03:51
kyrtap: zrobiłem to że α + β = 90 ⇒ β = 90 − α
21 kwi 03:52
kyrtap: podstawiłem do tego równania i wyszło mi że 0= 0 czy to co zrobiłem jest głupie czy można z
tego jakiś wniosek wyciągnąć ?
21 kwi 03:53
Marcin: Dlaczego stwierdzasz, że α+β=90?
21 kwi 03:56
kyrtap: nie wiem ?
21 kwi 03:58
kyrtap: dlatego pytam czy to ma sens jakiś?
21 kwi 03:58
Marcin: Przykro mi, ale albo teraz już nie myślę, albo nie wiem co się ze mną dzieje
21 kwi 04:03
Marcin: Jeszcze muszę się chwilę nam tym zastanowić
21 kwi 04:03
kyrtap: rozumiem
21 kwi 04:04
Marcin: na pewno sin(α−β), możesz zastąpić tym: sin(α−β)*sin(α+β)
21 kwi 04:06
kyrtap: czemu? O.O
21 kwi 04:10
Marcin: chociaż nie, przepraszam sin(α−β)*sin(α+β)=sin
2α−sin
2β, o tak:
kojarzę po prostu taką tożsamość. Możesz do tego dojść

znalazłem rozwiązanie na zadania.info, bo mnie to męczyło
http://www.zadania.info/1241042
21 kwi 04:15
kyrtap: jeju jaki jestem tępy a to był taki banał ................................................
21 kwi 04:17
Marcin: jest po 4 rano i ja też nie wiedziałem
21 kwi 04:18
kyrtap : czas najwyższy iść spać w takim razie dobranoc
21 kwi 04:19
Marcin: Dobrej nocy
21 kwi 04:19
Draghan: "
kyrtap wchodzi na salę" − i mój dzień właśnie stał się lepszy
21 kwi 10:38
kyrtap : ale mnie głowa boli po tym piwie
21 kwi 12:22
Marcin: no wiesz co.. od przyszłych studentów się więcej wymaga
21 kwi 13:27
Marcin: Draghan, też tak wejdziesz
21 kwi 13:30
kyrtap : no z czasem wytrenuje się kondychę
21 kwi 13:37
bezendu:
Panowie, zamiast marnować czasu na tę rozmowę piwie policzylibyście jakieś zadanka
21 kwi 13:40
kyrtap : bezendu nie chce mi się wczoraj do 4 robiłem
21 kwi 13:41
bezendu:
wczoraj do 4 rozmawiałeś o piwie
21 kwi 13:43
kyrtap : no ale coś tam gniotłem z tej matmy
21 kwi 13:51
Marcin: bezendu ja sobie dzisiaj robię wolne

W nocy tu wrócę
21 kwi 14:27
kyrtap : ja też tak o 2
21 kwi 15:37
qu: Marcin mówiłeś, że mógłbyś podzielić się kontem na zadania info ?
21 kwi 16:41
qu: up
22 kwi 09:24