prawd
Radek:
Prawdopodobieństwa zdarzeń A i B oraz zdarzeń do nich przeciwnych spełniają warunki: P (A ∪ B
′) = 0,23 i P(A ′ ∪ B ′) = 0,81 .
a) Oblicz P(B )
b)Wykaż, że jeżeli P(A ) < 0,21 to P(A ′ ∩ B ′) > 0,02 .
p(B)=0.96 a b) nie wiem
20 kwi 23:43
vega:
A'∩B' =Ω \ (A∪B)
to......
21 kwi 00:04
Radek:
1−[P(A)+P(B)−P(A∩B)]>0,2
−P(A)−P(B)+P(A∩B)>−0,8
21 kwi 00:13
Mila:
P(A∩B)=1−0,81=0,19
(A'∩B')'=AUB
P(A'∩B')=1−P(AUB)⇔
P(A'∩B')=1−P(A)−P(B)+P(A∩B)=1−P(A)−0,96+0,19=0,23−P(A)>0,23−0,21 ⇔
P(A'∩B')>0,02
21 kwi 00:21
vega:
No i po zawodach ........ ( nie dano mi pomóc)
21 kwi 00:22
Radek:
Ale tutaj nie wiem ile wynosi P(A) to jak to podstawiać ?
21 kwi 00:36