20 kwi 13:17
sushi_ gg6397228:
a jakiś własny wkład?
20 kwi 13:19
Bogdan:

najpierw pieska trzeba wyprowadzić
20 kwi 13:20
aga: w a) probowalam najpierw wyliczyc iloczyn tego ciagu ale widze ze to chyba bez sensu
20 kwi 13:21
sushi_ gg6397228:
policz
a3, a4, a5, a6
20 kwi 13:22
aga: k= √2/2 ?
20 kwi 13:25
sushi_ gg6397228:
Ty swoje, a ja swoje
liczymy a3 ze wzoru ( ostatniego, podanego rekurencyjnie)
20 kwi 13:27
aga: (a3 +2)/3 = 3*a3 a3=1/4 k2=1/2 k=√2/2 czy zle mysle?
20 kwi 13:29
sushi_ gg6397228:
moja droga
tam masz indeks dolny "n+2"
an+2 = 9 * an
n=1
a2+1= 9 * a1
...
20 kwi 13:31
aga: przepraszam, zle popatrzylam...
20 kwi 13:33
sushi_ gg6397228:
na maturze nie będzie zmiłuj się; dojdzie stres i będzie wtopa
20 kwi 13:34
aga: na maturze postaram sie bardziej skoncentrowac
20 kwi 13:36
sushi_ gg6397228:
to ile wyszlo "K" ?
20 kwi 13:36
aga: sushi gg6397228 zobacz: 3*a1=a3/3 →a3=18 a2=k k2=a1*a3→k2=36→k=6 ∨k=−6 <−−−dobre
rozumowanie?
20 kwi 13:41
sushi_ gg6397228:
lub
a3= a1 * q2
q=...
wyjdą dla "k" dwie wersje ale w zadaniu podali, że suma 6 wyrazów jest liczbą ujemną więc
k=....
20 kwi 13:43
aga: −6? prosze cie, nie zadawaj takich pytan...prosze o pomoc w rozwiazaniu, by szybciej zrobic
zadanie a nie..
20 kwi 13:47
sushi_ gg6397228:
zgadza się. Na maturze nikt nie da gotowca, a obecne pytania zaowocują i nie będzie "niewiedzy"
20 kwi 13:51
aga: sushi
gg6397228 dziekuje Ci za Twa pomoc w tym zadaniu
20 kwi 13:54
aga: przepraszam: przy tym zadaniu *
20 kwi 13:54
sushi_ gg6397228:
na zdrowie
20 kwi 13:57