Trygonometria- przekształcenia wykresu funkcji :)
Blue: Mógłby ktoś z Was narysować wykres tej funkcji u podać m. zerowe z przedziału <0,2π> ?
f(x) = cosπx
Z góry dzięki a pomoc
20 kwi 11:28
Blue: * i podać
20 kwi 11:28
.:
12, 32, 52, 72, 92, 112,
20 kwi 11:31
Blue: a mógłbyś narysować?
20 kwi 11:37
Ted:
tylko 1/2 i 3/2
20 kwi 11:58
ICSP: 3.1 < π , 3,2 // * 2
6,2 < 2π < 6,4
Mamy zatem rozwiązania :
| | 1 | | 3 | | 5 | | 7 | |
x = |
| , x = |
| , x = |
| , x = |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | 9 | | 11 | | 13 | |
x = |
| , x = |
| , x = |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
20 kwi 12:52
ICSP: Bez ostatniego oczywiście
20 kwi 12:52
Bogdan:

y = cos(πx)
20 kwi 13:52