prawdopodobieństwo - liczba uczniów w klasie...
Sinus: Liczba uczniów w klasie jest 812 razy mniejsza od liczby utworzonych z nich uporządkowanych
trójek. Oblicz prawdopodobieństwo wylosowania trzech osób, które są zapisane w dzienniku pod
numerami pierwszym, drugim, i trzecim (uwzględniamy kolejność).
Dlaczego tutaj nie działa (n po 3) = 812n, a działa n(n−1)(n−2)=812n ?
20 kwi 00:35
Sinus: UP
20 kwi 01:19
20 kwi 01:26
Sinus: @Eta dzięki za link, ale chyba nie doczytałaś mojego pytania!

"Dlaczego tutaj nie działa (n po 3) = 812n, a działa n(n−1)(n−2)=812n ?"
20 kwi 01:31
Sinus: ?
20 kwi 11:19
zombi: UPORZĄDKOWANYCH trójek
20 kwi 15:10