W równoległoboku kąt ostry
lenkaa: W równoległoboku kąt ostry ma miarę 60o, a krótsza przekątna ma długość3√3 i jest prostopadła
do boku. Oblicz pole części wspólnej tego równoległoboku i jego obrazu w symetrii względem
prostej zawierającej krótszą przekątną.
19 kwi 23:58
lenkaa:
20 kwi 00:50
Bogdan:
Najpierw Twój rysunek
20 kwi 01:03
Eta:

Część wspólna tych równoległoboków jest rombem
| | 1 | |
P= |
| |DB|*|EF| , |DB|=3√3 , |EF|=3 |
| | 2 | |
P=........
20 kwi 01:07
Eta:
Przepraszam
Bogdanie
20 kwi 01:08
Bogdan:

Wesołych Świąt
Eto
20 kwi 01:10
Eta:
Wzajemnie.. życzę Wesołych Świąt i mokrego Dyngusa
20 kwi 01:16