powtórki z funkcji - 'każdej liczbie ze zbioru {-2, -1, 1, 2, 3}...
mw.: powtórki z funkcji − 'każdej liczbie ze zbioru {−2, −1, 1, 2, 3} przyporządkowana jest jej
wartośc bezwzględna pomniejszona o 1.
I−2−1I = ...
I−1−1I = ...
I1−1I =... ?
19 kwi 21:17
mw.: w sensie, czy o to chodzi?
19 kwi 21:17
fx: f(x) = |x|−1 ∀x∊{−2;−1;1;2;3}.
19 kwi 21:20
5-latek: moze inaczej
np |−2|−1=2−1=1
|−1|−1=1−1−0
dalej samemu
19 kwi 21:22
mw.: I−2I−1 = 2 − 1 = 1
I−1I−1 = 0
I1I −1 = 0
I2I−1 = 1
I3I−1 = 3 − 1 = 2
mam jeszcze jedno pytanie: jak określić daną funkcję f za pomocą wzoru?
19 kwi 21:24
5-latek: A to ladnie zapisal Ci fx spojrz jeszce raz dokladnie na jego post
19 kwi 21:26
mw.: nie wiem, z pewnego źródła wiem, że to jest dobrze.
19 kwi 23:00
mw.: być może wydaje się to banalne, wolę jednak się zawsze upewnić przed dokończeniem całego
zadania.
19 kwi 23:00