1/3
Radek:
| | 1 | | 3 | |
Wykaż, że jeżeli A ,B są podzbiorami Ω oraz P(A)< |
| P(A∩B)> |
| |
| | 7 | | 8 | |
P(A∩B')=P(A)−P(A∩B)
?
19 kwi 20:38
Eta:
to: P(A∩B
')< .......
19 kwi 20:47
Radek:
Można jaśniej bo ni w ząb nie rozumiem.
19 kwi 20:50
Saizou :
A∩B'⊂A\(A∩B)⇒P((A∩B')≤P(A)−P(A∩B)
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−+
| | 8+21 | | 29 | | 1 | |
P(A)−P(A∩B)< |
| = |
| > |
| |
| | 56 | | 56 | | 5 | |
19 kwi 20:50
Radek:
Te nierówności chyba nie dla mnie. Równania są proste a nierówności wgl
19 kwi 20:52
19 kwi 20:52
Saizou : tak, chochlik z przemęczenia po sprzątaniu

3 dzień zmagań
19 kwi 20:53
Eta:
| | 4 | |
Radek pewnie źle przepisał dane : P(A)< |
| ? |
| | 7 | |
19 kwi 20:56
Radek:
| | 4 | |
Fakt |
| ale ja nic chcę gotowców bo nic nie rozumiem, proszę o wytłumaczenie krok po kroku |
| | 7 | |
19 kwi 21:01
Eta: @Radka
Jakich gotowców? masz chyba uczulenie na punkcie słowa gotowiec!
Wszystko dobrze wyprowadziłeś... teraz tylko
Dodaj stronami te dwie nierówności ( mają ten sam zwrot)
i otrzymasz tezę
.................
19 kwi 21:14
Radek:
Ale skąd mam wiedzieć, że dodać to stronami ?
19 kwi 21:15
Eta:
przecież masz ? P(A∩B')= P(A)−P(A∩B) ......
19 kwi 21:17
Radek:
No tak, ale tam mam nierówność przecież ?
19 kwi 21:22
Eta:
============
| | 4 | | 3 | |
P(A)−P(A∩B) < |
| − |
| .... < ... |
| | 7 | | 8 | |
19 kwi 21:24
Radek:
Ok, zawsze się dodaje ?
19 kwi 21:25
Eta:
Inaczej nie otrzymasz nierówności
19 kwi 21:25
Radek:
Dziękuję
19 kwi 21:28
Saizou : Etuś masz jakieś zadanka, co to by nie wypaść w prawy przed maturą ?
19 kwi 21:29
Saizou : haha miało być wypaść z wprawy
19 kwi 21:29
zawodus: Saizou dział i poziom
19 kwi 21:31
Eta:
No widzisz
Saizou 
jak
zawodus już się "pali" do pomocy
19 kwi 21:34
Saizou : ale Twoje zadanka są niezastąpione

, ale innym też nic nie odejmuję
19 kwi 21:35