Jak to zostało przekształcone:
kamczatka: Jak to zostało przekształcone:
do:
19 kwi 19:01
pigor: ... , np. rozszerzone przez 2 i skrócone przez n .
19 kwi 19:03
kurczak:
Liczba w liczniku * odwrotność ułamka
| | 2 | |
n2(n−1)* |
| =......  |
| | n(3n−2)(3n−1) | |
19 kwi 19:04
kamczatka: ok dzięki
19 kwi 19:04
19 kwi 19:05
pigor: ... , ech

straszne wygibusy uczą jednak w tych szkołach
19 kwi 19:08
kurczak:
π ......
19 kwi 19:09
Draghan: To niekoniecznie wina nauczycieli
19 kwi 19:10
pigor: | | 3 | |
..., a powyżej np. tu |
| wystarczy rozszerzyć |
| | 25 | |
w pamięci "duży" ułamek przez 5 i =
3*52=
152=7,5 . ...
19 kwi 19:13
kurczak:
Jak ktoś lubi "rozszerzać" ....
| | 5 | | 15 | |
.....=3* |
| = |
| =7,5 ...  (i nie musi być z Twojej "szuflady"  |
| | 2 | | 2 | |
19 kwi 19:16
5-latek: Oj kurczak

Pozdrawiam

i rośnij na ładną kurkę
19 kwi 19:57
pigor: ..., a ja dziękuję i obu serdecznie pozdrawiam,a na razie wystarczy ...
19 kwi 20:13