ZADANIE MATURALNE
bania: Kąt α jest ostry i cos α=0.9. Wówczas

? jak to sie rozwiązuje takie coś
2 lis 20:08
godzio187: ale co wówczas ? co masz obliczyć ?
2 lis 20:12
bania: A) α<30 stopni B)α=30 stopni C)α=45 stopni D)α>45 stopni mam zaznaczyc dobra odpowiedz i
dlaczego tą
2 lis 20:30
bania: A) α<30 stopni B)α=30 stopni C)α=45 stopni D)α>45 stopni mam zaznaczyc dobra odpowiedz i
dlaczego tą
2 lis 20:30
bania: A) α<30 stopni B)α=30 stopni C)α=45 stopni D)α>45 stopni mam zaznaczyc dobra odpowiedz i
dlaczego tą
2 lis 20:31
%25253Cb%25253Ebania%25253A%25253C%25252Fb%25253E%252520A)%252520%2525CE%2525B1%252526%25252360%25253B30%252520stopni%252520%252520%252520B)%2525CE%2525B1%25253D30%252520stopni%252520%252520%252520C)%2525CE%2525B1%25253D45%252520stopni%252520D)%2525CE%2525B1%252526%25252362%25253B45%252520stopni%252520mam%252520zaznaczyc%252520dobra%252520odpowiedz%252520i%25250A%252520dlaczego%252520t%2525C4%252585%252520%25250A%25250A
2 lis 20:31
godzio187: no to tak sprawdzamy
cosα=0,9
Odp: A chodź gdyby zaokrąglić to by wyszło B ale to raczej nie tu
2 lis 20:45
aggeta: Ze wzoru jedynki trygonometrycznej wychodzi, że sinα=√1−cos2α} = √0,19 ≈ 0,44
Teraz patrzysz w tebele wartości f−cji na sin i masz:
26 stopni sinα = 0.4384
Odpowiedź a
2 lis 20:48
godzio187: aggta masz wybujałą wyobraźnie
2 lis 20:50
Ola: Banach to ty

wacowa
2 lis 20:53
aggeta: godzio dziękujemy. Możesz iść spać
2 lis 20:53
godzio187: <dziękuje> jeszcze nie mam ochote se poćwiczyć
2 lis 20:54
godzio187: Eta albo jakiś matematyk może rozstrzygnąć nasz spór ?
2 lis 20:54
aggeta: Dokładnie, poszukujemy matematyka
2 lis 20:56
bania: dziękuje serdecznie już rozumiem .
2 lis 20:58
aggeta: Proszę o rozstrzygnięcie sporu
2 lis 21:13
Eta:

α€ (0
o, 30
o) => α<30
o
2 lis 21:53
godzio187: czyli tak pisemnie to ja miałem racje

?bo odp wyszły te sam
2 lis 23:40
aggeta:
3 lis 08:35
aggeta: Rozumiem, że ja miałam racje a nie godzio187?;>
3 lis 09:34
godzio187: nie rozrużniasz cos od sin

?
3 lis 09:42
aggeta: źle przeczytałam tresc.... nie czytajcie tego co pisze bo wioska
3 lis 09:48
aggeta: źle przeczytałam tresc.... nie czytajcie tego co pisze bo wioska
3 lis 09:56