matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczenie wyrazów ciągu
Zuzia:
Proszę o pomoc w określeniu wyrazu 3,4 i 5 dla ciągu a
1
=5 a
n+1
= (a
n
)
1/2
19 kwi 10:02
Tadeusz:
a
2
=(a
1
)
1/2
=
√
5
a
3
=(a
2
)
1/2
=... itd −
19 kwi 10:07
Zuzia:
dziękuję bardzo za pomoc
19 kwi 11:14