matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartośc bezwzględna
b156:
Rozwiąż równanie ||x−1|−|3−x||=2
18 kwi 21:12
ja:
Ix−1I−I3−xI=2 lub .......=−2 I teraz przedziałami
18 kwi 21:15
b156:
(−∞,1> ∪<3,∞) dobry wynik?
19 kwi 21:43
ICSP:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%7C%7Cx%E2%88%921%7C%E2%88%92%7C3%E2%88%92x%7C%7C%3D2
19 kwi 21:45