prawd
Technik:
Jeżeli zdarzenia P(A) i P(B) wykluczają się to jaka reakcja do nich zachodzi ?
18 kwi 19:47
razor: reakcja?

P(A∩B) = 0
18 kwi 19:48
Technik:
No wiesz o co chodzi ?
P(A)*P(B)= ?
18 kwi 19:54
Piotr 10: To jest niezaleznosc zdarzen tak?
18 kwi 19:57
Technik: ?
18 kwi 20:23
zawodus: Na maturze 2014 nie ma zdarzeń niezależnych
18 kwi 20:32
Technik:
Wiadomo, że P (A∩B') = P(B'∩A) , P(A∪B)=0,75, P(A∩B)=0,25 .Oblicz: P(B ) i P(A ∖B )
P(A'∩B)=P(A\B)=P(A)−P(A∩B)
P(B'∩A)=P(B\A)=P(B)−P(A∩B)
P(A)=P(B)
0,75=P(A)+P(A)−0,25
2P(A)=0,25 coś nie hallo
18 kwi 20:40
Eta:
2P(A)=0,75+0,25=...
18 kwi 20:47
Technik:
Dziękuję

!
18 kwi 20:47
Technik:
A mogę tak zapisać 2P(A) ?
18 kwi 20:53
Technik: ?
18 kwi 21:05
Technik: ?
18 kwi 21:33