calka pdowujna
obiE: Siema!
Szukam zbioru zadań z całką podwójną, potrzebuję na moim kierunku studiów policzyć pola
obszarów i objętości. Może znacie jakąś dobre zbiory zadań lub macie jakieś fajne linki?
Proszę nie odsyłać mnie do z powrotem do googla, serdecznie dziękuję!
18 kwi 19:37
daras: idź do biblioteki!
18 kwi 20:22
Anal Iza: google
18 kwi 20:22
daras: tam stoi na półce zakurzony Krysicki, włodarski t.2
ale zacznij lepeij od słownika ortograficznego
18 kwi 20:26
obiE: W googlu nie znalazłem, z reszłą pisałem o tym, żeby mnie tam nie odsyłać. W Krysickim nie ma
zadań, które mnie interesują. Odnośnie ortografii muszę powiedzieć szczerze, że nie widzę
sensu w wyrużnianiu u i ó rz i ż h oraz ch więc sobie to daruję. Chyba, że kolega poza
tradycją widzi jakiś powód urzywania tyh śmiesznyh znakuw...
18 kwi 21:09
Krzysiek: A to jakie zadania Ciebie interesują? Bo w Krysickim SĄ zadania z całek podwójnych,potrójnych..
Inne zbiory: Banaś, Skoczylas.
"Chyba, że kolega poza tradycją widzi jakiś powód urzywania tyh śmiesznyh znakuw...".
To może taki: wyłapywanie idiotów którym się nie chce poprawnie pisać, może być?
18 kwi 21:33
obiE: Nie obrażaj, bo to nieeleganckie

Napisałem tak jak napisałem i nie widzę w tym nic
szczególnego.
Tak czy inaczej już w pierwszym wpisie wspomniałem, że interesują mnie objętości i pola
obszarów ograniczonych krzywymi... Napisałem też, że porady typu znajdź w przeglądarce są
absolutnie zbędne. Niestety już pierwsza osoba odesłała mnie do googla, a następna zapytała co
mnie interesuje i obraziła... Więc albo czytajcie ze zrozumieniem i odpowiadajcie kulturalnie
na zadane pytanie albo nie fatygujcie się bo z tego i tak nic nie wyniknie. Aha i co do
pójścia do biblioteki no to wow sam bym nie wpadł, genialny pomysł, bystrość twojego umysłu
mnie onieśmieliła. Tylko z tym,
że w bibliotece żeby zaoszczędzić czas trzeba mieć autora i tytuł... A JA WŁAŚNIE PO TO TUTAJ
DO JASNEJ CHOLERY JESTEM...
19 kwi 00:02
obiE: Krzysiu ja proszę o powód, który wyjaśni mi dlaczego ó jest lepsze od u, niech będzie dla
przykładu w słowach ósemka lub w drugą stronę zasuwka? Bo wiesz taka odpowiedz w stylu
wyłapywanie leniwych idiotów... to w zasadzie nie jest powód i na pewno o tym wiesz. Więc
ponawiam pytanie. Z jakiej merytorycznej bądź funkcjonalnej przyczyny, zabawa w ortografie
niepraktyczną ma sens? Oczywiście odpowiedz związana z tradycją i estetyką nie interesują
mnie, bo chcę je pominąć.
19 kwi 00:32
Krzysiek: To może przeczytaj jeszcze raz mój post?
"Bo w Krysickim SĄ zadania z całek podwójnych,potrójnych..
Inne zbiory: Banaś, Skoczylas."
A tak naprawdę wystarczy wziąć jakąkolwiek książkę do analizy (zapewne część drugą) i
znajdziesz w niej całki wielokrotne. Ja podałem 3 bo takie znam.
19 kwi 00:54
obiE: Książki, o których piszesz znam, a przynajmniej obiły mi się o uszy. Niestety nie ma w nich
zadań, które potrzebuję

Idąc dalej bardziej interesuję mnie dlaczego tak chętnie i bez
żadnych zahamowań nazwałeś mnie idiotą i dlaczego nie potrafisz wyjaśnić świeżo przypisanemu
idiocie dlaczego nim jest... Mam tutaj na myśli to, że nie udało Ci się napisać odpowiedzi na
"ósemkę" lub "zasuwkę"

A przecież nie mogłeś tego nie zauważyć, ani tym bardziej
zignorować. Przecież te posty są długie jak cholera, a mimo to są bez odpowiedzi!
Wiesz o czym to świadczy? To świadczy o tym, że jesteś najgorszym typem wolnego człowieka.
Czyli takim, który nie zadaje pytań tylko powiela schematy. Szkoła Cię nauczyła, że Słowacki
wielkim poetą był i nie należy tutaj mówić niczego więcej. A to moim zdaniem błąd. Mnie wadzi
i i irytuje nic nie znaczący, estetyczny podział na u i ó ż i rz oraz h i ch, bo nie wiem po
co to do jasnej cholery jest i w ramach manifestacji piszę jak mi muzg na klawiatórę pżykarze!
19 kwi 03:05
zawodus: Cały czas tylko powtarzasz tekst "nie ma w nich zadań, które potrzebuje".
To jakie potrzebujesz?
19 kwi 09:24
obiE: Już nie chcę mi się następnemu artyście tłumaczyć. Przeczytaj sobie pierwszy, ale to pierwszy
post od samej góry i będziesz mój drogi wiedział! Tylko musisz jeszcze przed tym sobie
pozakreślać pisaczkiem najważniejsze rzeczy, żebyś niczego nie zapomniał.
19 kwi 15:28
5-latek: Bez obrazy studencie . Wszystkich pouczasz i obrazasz
No ale ty jestes student i z tego co piszsesz myslacy .
Wiec moze zapytaj swojego prowadzacego o literature .
19 kwi 15:33
Draghan: Ode mnie jeszcze notka, odnośnie poprawności ortograficznej.
Czy według szanownego obiE, nie ma różnicy, jeśli napiszę: "rurze" czy "róże"?
Za budową słów stoi historia, która kształtowała język przez tysiąclecia. Dzięki tym różnicom,
możliwe jest precyzyjne wskazanie znaczenia konkretnego słowa.
Można, oczywiście, pisać, jak się komu podoba. Tak samo, jak mówić. Dlaczego zawracamy sobie
głowę tym, żeby wysłowić się poprawnie? Podpowiem, że przyczyna ukryta jest w tym, żeby
inni ludzie nas zrozumieli. Jeśli pan szanowny tak lubi, może porozumiewać się poprzez
chrząknięcia, jeśli pańskiemu otoczeniu nie sprawia to trudności.
Jednak w miejscach publicznych, a Internet jest jednym z takich miejsc, obowiązują pewne
standardy.
Widzi pan, na przykład w takiej prostej relacji, występującej w sieciach informatycznych
nierównorzędnych − jeśli klient nie jest kompatybilny z serwerem − innymi słowy: jeśli są
zdefiniowane w innych, różnych między sobą standardach, serwer klienta nie obsłuży.
A w pierwszym poście pisze pan szanowny, że jest zainteresowany zbiorami zadań, w których
wykorzystywane są całki podwójne, do obliczenia pól i objętości... i nic więcej. Niżej padają
do pana szanownego prośby, aby szanowny pan sprecyzował swoje wymogi, odnośnie poszukiwanego
zbioru − jednak uparł się pan szanowny pisać, czego pan nie chce, miast sprecyzować, czego
oczekuje.
19 kwi 16:03
zawodus: Najlepiej zostawić go w spokoju i niech się chłopak męczy jak nie umie poprawnie napisać o co
mu chodzi

Ja na tym nic nie stracę
19 kwi 16:08
daras: obIE ja nie widzę sensu w odpowiadaniu ci
prawda, że mogę
mam ferie
19 kwi 16:19
daras: 5−latek teraz rzadko, który student myśli

typowy nie znajduje drogi do biblioteki, bo w www.jakdojechac.pl nie zaznaczyli
powiela schematy i kopara mu opada przy oglądaniu slideshow na wykładach
19 kwi 16:23
fx: Jeżeli nie studiuje matematyki a dowolny kierunek inżynierski to czy musi rozumieć wszystko?
Schematy są naturalną koleją rzeczy. Korzystanie z nich też. Nie ma w tym nic złego. Problem
powstaje gdy trafia się problem, którego schemat nie obejmuje, ale czy dużo jest taki
problemów? Tak obiektywnie koledzy?
19 kwi 21:36
daras: Zaporożec − Metody rozwiązywania zadań , rozdz. VII całki wielokrotne
20 kwi 19:37
5-latek: Witaj
daras 
Pewwnie mozna jeszce dodac Marona i Minorskiego
Ale kolega nie napisal ze zna takie to a takie pozycje (tylko sie obruszsa na to jak mu sie to
piszse
20 kwi 19:58