pytanko
dfgsa: hej mam takie pytanko czy jeśli mam (log
2x)
2 to to jest to samo co log
2x
2 => 2log
2x
Dziękuję z góry za odpowiedź
18 kwi 12:57
J: Nie.. (log2x)2 = log2x*log2x
18 kwi 13:01
zombi: (log2x)2 = log22x prawda
osobną rzeczą jest
log2x2 = 2log2x prawda
(log2x)2 = log2x2 fałsz
18 kwi 13:01
dfgsa: i to jeszcze da się jakoś dalej zapisać krócej
18 kwi 13:02
razor: log2x2 = 2log2|x|
(log2x)2 = log22x i to nie jest to samo co wyzej
18 kwi 13:02
dfgsa: zombi ale log2−2x to co to jest bo pierwszy raz coś takiego widzę możesz mi pokazać na
jakimś łatwym przykładzie
18 kwi 13:03
dfgsa: log22x miało być
18 kwi 13:04
razor: log22x = (log2x)*(log2x)
18 kwi 13:16