matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonpometria
plum:
elementarne równania trygonometryczne: zad. 2.1 rozwiąż równanie a) sin4x=sin(−
π
6
)
2 lis 19:34
godzio187:
π
π
4x=−
+2kπ v 4x=π−(−
)+2kπ
6
6
π
1
7
1
x=−
+
kπ v x=
π+
kπ
24
2
24
2
2 lis 19:53
godzio187:
π
π
4x=−
+2kπ v 4x=π−(−
)+2kπ
6
6
π
1
7
1
x=−
+
kπ v x=
π+
kπ
24
2
24
2
2 lis 19:53