Funkcja f jest określona wzorem ...
Zagubiony : Funkcja f jest określona wzorem f(x) = |x2 − 2|x||. Wyznacz liczbę rozwiązań równania f(x) =m
w zależności od parametru m. Jak rozwiązać takie zadanie ? Z góry dziękuje za pomoc.
18 kwi 10:14
J:
1) Rysyjesz funkcję f(x) = x2 − 2IxI i odbijasz to co pod osią OX nad oś OX, potem
analizujesz liczbę rozwiązań.
Funkcję rysujesz tak: dla x ≥ 0 f(x) = x2 − 2x , dla x < 0 f(x) = x2 + 2x
18 kwi 10:21
5-latek:

Czesc
J
A to masz wykres tej funkcji
zagubiony
18 kwi 13:37
J: Cześć

To mu prawie rozwiązałes
18 kwi 13:41
5-latek: Jesli skorzysta z Twoich wskazowek to bedzie wiedzial jak powstal ten wykres
Poza tym jeszce musi podac liczbe rozwiazan (pewnie tez nie wie jak to sie odczytuje
jesli sie odezwie to mu sie pokaze
18 kwi 13:50
J: Poradzimy mu wziąć linijkę ..
18 kwi 14:00
Hajtowy:
0 rozwiązań dla m ∊ (−oo;0)

1 rozwiązanie dla m ∊ ...
2 rozwiązania dla m ∊ ...
3 rozwiązania dla m ∊ ...
4 rozwiązania dla m ∊ ...
18 kwi 14:36
zawodus: Źle
18 kwi 14:38
J: A gdzie 6 rozwiązań ? .... i kiedy jedno ?
18 kwi 14:39
Marcin: Hajtowy gdzie masz 1 rozwiązanie?
18 kwi 14:39
Hajtowy: 1 rozwiązanie dla m ∊ ∅
18 kwi 14:53
J: A 6 − ciu nie ma ? ...
18 kwi 14:55
Hajtowy: n rozwiazan xd
18 kwi 15:10