matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeśli sin x = a to tgx ma wartość:
kamczatka:
Jeśli sin x = a to tgx ma wartość:
1 − a
2
A.
a
a
B.
1 − a
2
a
C.
√
1 − a
2
1−a
D.
a
jak to rozwiązać ?
17 kwi 16:32
Piotr 10:
wylicz cosx
sin
a potem tgx=
cosx
17 kwi 16:33
Marcin:
sinx
tgx=
cosx
sinx=x sin
2
x+cos
2
x=1 Wylicz sobie cosx i podstaw.
17 kwi 16:34
pigor:
sinx
sinx
..., tgx=
=
= ...
cosx
√
1−sin
2
x
17 kwi 16:34
kamczatka:
a
dobra już zrobiłem dzięki wyszło
√
1−a
2
17 kwi 17:20