matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całkę
filip:
∫(x
3
(x−1)
7
)dx próbuję rozwiązać to przez części ale wynik wychodzi mi inny niż powinien.
17 kwi 12:01
ICSP:
t = x − 1 dt = dx ∫x
3
(x−1)
7
dx = ∫ (t + 1)
3
* t
7
dt = ...
17 kwi 12:46