matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
55
olka:
wiedzac ze sin alfa*cos alfa=1/2, oblicz sin
4
alfa+cos
4
alfa
17 kwi 09:01
J:
cos
4
x+sin
4
x=(cos
2
x+sin
2
x)
2
−2*sin
2
x*cos
2
x = 1 − 2(sinxcosx)
2
17 kwi 09:07