matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż
pola:
Dodatnie liczby a i b spełniają warunki: 3a +2/b =50/3; 3b + 2/a = 17/2. Wykaż że b=51%a.
17 kwi 00:17
Marcin:
Dwie niewiadome. Dwa równania. Wyznacz a i b i sprawdź, czy b=51%a
17 kwi 00:47