Rozwiaz Rownanie: ||x^2-4|-x^2|=4
coolio: Rozwiaz Rownanie: ||x2−4|−x2|=4
16 kwi 21:34
bezendu:
Na pierwszy rzut oko to nieskończenie wiele rozwiązań to ma
16 kwi 21:38
Hajtowy:
A mi wyszło, że x ∊ (−oo;−2> ∪ {0} ∪ (2;+oo)
Nie jest to materiał podstawowy więc mogłem się pomylić
16 kwi 21:40
bezendu:
16 kwi 21:43
16 kwi 21:44
coolio: Wyszlo mi to samo co Tobie Hajtowy. Ktoś zweryfikuje?
16 kwi 21:44
Hajtowy: Bezendu czyli ... kolega da już sobie rade
16 kwi 21:45
Draghan: Właśnie, to jest równanie

Dlaczego Tobie wychodzą przedziały?
Wychodzi jedynie, że x = 0
16 kwi 21:50
Lorak: Draghan, mogą wyjść przedziały
16 kwi 22:07
Draghan: Spoczi, ale tutaj wychodzi x = 0. Nic więcej
16 kwi 22:08
Lorak: U mnie wynik taki jak u
Hajtowego
16 kwi 22:14
Draghan:
||x
2−4| − x
2| = 4 |()
2
(|x
2−4| − x
2)
2 = 16
(...)
−8x
2 − 2x
2*|x
2 − 4| = 0
...?
16 kwi 22:19
Draghan: I teraz rozpatrujesz to równanko dla 2 przedziałów, z czego jedno rozwiązanie zawiera się w
zbiorze pustym, a drugie to x = 0
16 kwi 22:21
Lorak: Podstaw np. x=5
16 kwi 22:23
Draghan: 
Mój błąd
16 kwi 22:24