matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:
ad:
Oblicz:
4
√
8
log
√
2
(
)=
2
√
2
log2 3
=
16 kwi 20:50
J:
1
1
a) = 2log
2
−1/4
= −
*2log
2
2 = −
4
2
16 kwi 20:55
J:
b) = 2
0.5*log
2
3
= 2
log
2
3
0.5
= 3
0.5
=
√
3
16 kwi 20:58