logarytmy
diego: Mam takie pytanie, czy:
log52 = (log5)2 ?
16 kwi 16:45
razor: log52 = 2log5 ≠ (log5)2
16 kwi 16:48
diego: czyli (log5)2 = log2 25?
16 kwi 16:54
razor: nie, (log5)2 = log25
16 kwi 16:58
diego: dzięki
16 kwi 17:00
daras: log5 = 0,699 sprawdź na kalkulatorze

wiec 9log5)
5 = 0,699
2 ≈ 0,489
a log5
2=log25 lub 2log5 = 1,398 co też możesz sam sprawdzić, pod każdym Windowsem jest
kalkulator
16 kwi 17:04
diego: No racja

dziękować
16 kwi 17:13
Draghan: Ja nie trzymam kalkulatorów pod oknem. I Tobie też,
daras, odradzam.
Latem słonko może zepsuć taki kalkulator, na jesieni może on dostać kataru, wiosną jest
wrażliwy na pyłki, zaś zimą jest mu po protu zbyt zimno.
Lepiej niech jest na biurku albo na półce
16 kwi 17:20
daras: ja mam jeden od 20 lat i trzymam go pod..komputerem
16 kwi 20:06