matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przybliżenie
Ania:
wiadomo że
3
√
2
≈1,25. Przybliżona wartość potęgi (
1
16
)
−
3
√
2
jest równa: a) 32 b) 64 c)
1
4
d) 0
16 kwi 15:56
razor:
1
−
3
√
2
= 16
3
√
2
≈ 16
5
4
= (2
4
)
5
4
= 2
5
= 32
16
16 kwi 16:01