>.<
WK: | | cosx + |sinx| | |
Narysuj wykres funkcji f{x} = |
| |
| | cosx | |
| | 3 | | π | | π | | π | | π | | 3 | |
dla x∊ ( |
| π , − |
| ) ∪ (− |
| , |
| ) ∪ ( |
| , |
| π ) |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
Podaj zbiór rozwiązan nierówności 0 ≤ f(x) ≤ 2
Nie mam pojecia jak to narysowac? Podzielic na 2 ułamki?
16 kwi 15:40
qwe: | | cosx+sinx | |
gdy sinus jest większy od zera to |
| jeśli sinus jest mniejszy od zera to |
| | cosx | |
16 kwi 15:43
J:
Tak ... i f(x) = tgx + 1 ,dla sinx ≥ 0 lub f(x) = − tgx + 1 , dla sinx < 0
( w podanych przedziałach )
16 kwi 15:43
qwe: potem dzielisz to tak jak mówiłeś na dwa ułamki i wychodzi 1+tgα albo 1−tgα
16 kwi 15:44
WK: WRAGHhh mam problem z narysowaniem,słodki jezu...
16 kwi 15:55
hela: wychodzą dwa przypadki czyli tak jak napisał/a qwe: 1+tgα lub 1−tgα i następnie do każdego x,
czyli np. do 0 dodajesz 1 czyli o jeden do góry na osi y , w π o jeden do góry itd. mam
nadzieje że trochę pomogłam
16 kwi 18:04
hela:
16 kwi 18:08