| 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
loga2c * logc2a = | logac * | logca = | logac * | = | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2logca |
| 1 | ||
| 4 |
| −b | 1 | −b | 1 | |||||
x1+x2 = | = | ⇒ | = | |||||
| a | 4 | 2a | 8 |
| −b | 1 | |||
xw = | = | c.n.w | ||
| 2a | 8 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
w pierwszej linijce pod koniec powinno byc | logac * | = | ||||
| 2 | 2logac | 4 |
| 1 | 1 | 1 | logac | 1 | ||||||
loga2c*logc2a = | logac* | logca = | * | = | ||||||
| 2 | 2 | 4 | logac | 4 |
| b | 1 | b | 1 | 1 | 1 | |||||||
zatem: − | = | , czylii xw = − | = | * | = | cnw. | ||||||
| a | 4 | 2a | 2 | 4 | 8 |