Dziwne
anonim:

Punkty A=(−1,−5), B=(3,−1), C=(2,4) są kolejnymi wierzchołkami równoległoboku ABCD. Oblicz pole
tego równoległoboku.
Mam pytanie, ponieważ znalazłem w odp jedną opcję, w której autor nie uwzględnił innej opcji
(czerwonej) − jednak to poziom podstawowy, więc niby banał.
I tylko takie pytanie − odpowiedź będzie taka sama?
16 kwi 00:59
anonim: Dobra, odpowiedź będzie taka sama ( to już wyliczyłem) ale np. na maturze jak napiszę jedną, a
nie obie wersje to będę miał max pkt?
16 kwi 01:03
Domel: W zadaniu masz "A, B i C są kolejnymi wierzchołkami równoległoboku" − a w twojej czerwonej
wersji "B" nie jest po "A" − nie są połączone
16 kwi 01:06
anonim: A no w sumie masz rację. Chyba zbyt późno jest, bo czytanie ze zrozumieniem siadło

Btw
dzięki za pokazanie mojego błędu
16 kwi 01:08
Domel:
16 kwi 01:10