Układ SI
Adam: Przeliczyć na jednostkę Układu SI
| | kG | |
1,0091 at= 1,0091 * |
| |
| | cm2 | |
Dalej nie wiem jak się liczy to kG, proszę o pomoc w rozwiązaniu
15 kwi 23:03
Marcin: Jest też forum fizyczne
15 kwi 23:04
15 kwi 23:04
Maslanek: Jak mniemam G pochodzi ze stałej grawitacyjnej
| | kg*m/s2*m2 | | m3 | |
G=[ |
| ]=[ |
| ] |
| | kg2 | | kg*s2 | |
15 kwi 23:08
15 kwi 23:23
Adam: Wiem, widziałem mam coś takiego:
| | N | |
=1,0091*9,80665*104* |
| |
| | m2 | |
Nie mam pojęcia skąd się tutaj pojawiło 10
4
15 kwi 23:44
Adam: Oczywiście zadanie zostało zrobione w zeszycie niestety nie rozumiem dlaczego jest 10 do potęgi
4
15 kwi 23:49
Adam: up
16 kwi 00:18
Adam: up
16 kwi 01:09