| tgx | ||
tgx/3 = | . | |
| 3 |
| ln(tg(x)) | ||
y = | ||
| 3 |
| 1 | ||
y = | * ln(tg(x)) | |
| 3 |
| 1 | ||
y' = [ln(v)]' = | * v' = ... (a) | |
| v |
| 1 | ||
v' = [tg(x)]' = | ||
| cos2(x) |
| 1 | 1 | cos(x) | 1 | |||||
... (a) = | * | = | * | = | ||||
| tg(x) | cos2(x) | sin(x) | cos2(x) |
| 1 | ||
| sin(x)cos(x) |
| 1 | 1 | 1 | ||||
y = | * | = | ||||
| 3 | sin(x)cos(x) | 3sin(x)cos(x) |
| x | ||
y = ln(tg( | )) | |
| 3 |
| x | ||
y = ln(v) v = tg(u) u = | ||
| 3 |
| 1 | ||
y' = [ln(v)]' = | * v' = (a) ... | |
| v |
| 1 | ||
v' = [tg(u)]' = | * u' = (b) ... | |
| cos2(u) |
| x | 1 | 1 | ||||
u' = [ | ]' = | * x' = | ||||
| 3 | 3 | 3 |
| 1 | 1 | ||||||||||||
... (b) = | * | ||||||||||||
| 3 |
| 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||
... (a) = | * | * | = | |||||||||||||||||||||
| 3 |
|
|
| 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
= | * | = | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 3 |
|
|
| tg(x) | ||
y = ln( | ) | |
| 3 |
| tg(x) | ||
y = ln(v) v = | ||
| 3 |
| 1 | ||
y' = ln(v)' = | * v' = (a) ... | |
| v |
| tg(x) | 1 | 1 | 1 | |||||
v' = [ | ]' = | * tg(x)' = | * | |||||
| 3 | 3 | 3 | cos2(x) |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 3 | 1 | |||||||||||||
... (a) = | * | * | = | * | * | |||||||||||||
| 3 | cos2(x) | 3 | tg(x) | cos2(x) |
| 1 | !3 | 1 | ||||||||||
= | * | * | = | |||||||||
| !3 |
| cos2(x) |
| cos(x) | 1 | 1 | ||||
= | * | = | ||||
| sin(x) | cos2(x) | sin(x)cos(x) |