trygonometria
Muminek: wyrażenie 1−cos2α/sinα, gdzie α jest kątem ostrym, jest równoważne wyrażeniu ?
15 kwi 20:30
Marcin: | 1−cos2α | | 1−(1−sin2α) | | sin2α | |
| = |
| = |
| =sinα No np takiemu |
| sinα | | sinα | | sinα | |
15 kwi 20:33
Eta:
Zapisz to porządnie... jeżeli oczekujesz poprawnej odpowiedzi

Można to odczytać :
| | cos2α | | 1−cos2α | |
1− |
| ? lub |
| ? |
| | sinα | | sinα | |
15 kwi 20:34
Eta:
@
Marcina ... jesteś duchem? ...
15 kwi 20:35
Muminek: odpowiedzi mam:
a) sinα b) 1 c) cosα d) 1/cosα
15 kwi 20:35
Marcin: Tak. Jestem duchem. Lepiej się nie odwracaj
15 kwi 20:36
Muminek: to drugie jest poprawne, szukam i nie umiem znaleźć jak zapisać ułamki :x
15 kwi 20:37
15 kwi 20:38
Muminek: czyli ma być:
| | 1−cos2α | |
wyrażenie |
| , gdzie α jest kątem ostrym, jest równoważne wyrażeniu ? |
| | sinα | |
15 kwi 20:41
15 kwi 20:42
Marcin: Hallo muminek. widziałeś mój wpis?
15 kwi 20:43
15 kwi 21:35