matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Tomasz:
podaj miarę kąta rozwartego α jeśli wiadomo że tgα = − (1 + √3)/(3+√3)
15 kwi 20:08
Eta:
1+
√
3
tgα
1
=
= .... usuń niewymierność ⇒α
1
=....
3+
√
3
α= 180
o
−α
1
= ....
15 kwi 20:11
Tomasz:
dzięki
15 kwi 20:18