wielomiany
paulina: ! Reszta z dzielenia wielomianu P(x ) = 3x5+−5x4+ax3+bx2+cx+d przez wielomian Q (x) =
−3x4+2x3+8x2 jest taka sama jak reszta z dzielenia wielomianu Q (x) przez wielomian R(x ) =
3x2−2x+1. Oblicz wartości współczynników a,b,c i d . Prosze jutro mam probna mature
15 kwi 20:08
ZKS:
Tak z ciekawości zapytam to po co piszesz rozszerzenie jeżeli chcesz żeby ktoś Ci to zadanie
zrobił?
15 kwi 20:10
Marcin: Podziel Q(x) przez R(x) i masz już resztę jak na dłoni

Później już chyba wiadomo, nie?
15 kwi 20:12
Marcin: Jutro masz jakąś inną próbną mature, czy tą do której chcesz rozwiązania?
15 kwi 20:13
paulina: nie pamietam tego działu po postu teraz skupilam sie na rachunku rozniczkowym
15 kwi 20:26
paulina: @ZKS poradziłam juz sobie : a=−6 b=8 c=6 d =−3, dziekuje
15 kwi 20:36
ZKS:
No i git.
15 kwi 20:39