matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Agnieszka:
Ile wynosi wartość wyrażenia 2b−a
2
dla a=sinα + cosα b=sinα * cosα
15 kwi 20:05
52:
2sinα*cosα−(sinα+cosα)
2
=sin2α−(sin
2
α+2sinαcosα+cos
2
α)=−1
15 kwi 20:07