?
Damo93: Wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla których jedno rozwiązanie równania jest sinusem a
drugie cosinusem tego samego kąta.
Jak sobie z tym poradzić ? proszę o jakąś wskazówkę..
15 kwi 18:27
Damo93: z 1 trygonometrycznej skorzystać ?
15 kwi 18:30
Piotr 10: x=sinα
y=cosα
i możesz teraz z jedynki trygonometrycznej
x2+y2=1
15 kwi 18:41
Piotr 10: Jeśli byłby kąt ostry to byś musial dodac 2 warunki jeszcze
15 kwi 18:41
PW: Lepiej podaj dokładnie treść zadania. Może być niespodzianka logiczna.
15 kwi 20:44