matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matura - arkusz - zbior wartosci funkcji
slaby_maturzysta:
x
2
−1
Która liczba 1, 0, 1/2, 1 należy do zbioru wartości funkcji f(x) =
?
1−x
2
A. −1 B. 0 C. 1/2 D. 1
15 kwi 18:20
ICSP:
x
2
− 1
f(x) =
= −1 dla x ≠ 1 oraz x ≠ −1
1 − x
2
15 kwi 18:33
fx:
x
2
− 1
1−x
2
− 2
2
=
= −1 −
1−x
2
1−x
2
1−x
2
Wyciągnij wnioski, nie zapominając o dziedzinie.
15 kwi 18:40