matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciągu
trq:
bn−6
ciąg an =
ma granicę niewłaściwą
∞
dla b=?
(1−b)n+3
b
po uproszczeniu wychodzi, że lim an =
1−b
jak dojść do wartości b?
15 kwi 17:31
trq:
podbijam
15 kwi 18:13
Janek191:
1
b = 1, bo
= +
∞
1 − 1
16 kwi 10:59