Dlaczego?
Kinu: może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tak jest ?
√1+x= 1+x2+O(x2)
15 kwi 16:56
Trivial:
Do czego dąży x?
15 kwi 17:11
Kinu: wiesz co to nie jest granica

jeśli masz ochote pomoc to moge napisac cala tresc zadania. tu
chodzi o całke (bardzo trudną)
15 kwi 17:19
Trivial:
Przy notacji asymptotycznej trzeba podać do jakiej wartości dąży x. W definicji O pojawia się
granica, gdzie się to wykorzystuje. Zgaduję, że pewnie x→0, bo wtedy mamy
x2 = O(x2)
x3 = O(x2)
x4 = O(x2)
...
A równość ta bierze się z rozwinięcia funkcji √1+x w szereg Maclaurina.
15 kwi 17:54