matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ronwnaie zespolone
Mw:
X
2
+
√
2
x +2=0 w zespolonych
15 kwi 14:38
PW:
Δ działa tak samo jak w rzeczywistych.
15 kwi 14:46
Raf:
Δ=−6=(−1)*6 a wiesz że i
2
=−1 czyli
√
−1
=i lub
√
−1
=−i
15 kwi 15:51