naszkicuj wykres funkcji
alinna: przygotowuję się do korków i nie mam pojęcia jak zabrać się do tego zadania. POMOCY

naszkicuj wykres funkcji f, jeśli:
a) f(x)= x
3−3x
2+3x−1
b)f(x) =
√(x+5)2+2
15 kwi 12:12
...:
a) wzór skróconego mnożenia(sześcian różnicy) −
15 kwi 12:15
J:
b) f(x) = I x +5 I + 2
15 kwi 12:16
...:
b) f(x)=|x+5|+2
15 kwi 12:16
Marcin: Dlaczego przygotowujesz się do korków, skoro to na korkach powinnaś się przygotowywać
15 kwi 12:17
...:
... bo ma srogą korepetytorkę−

... pewnie to
Eta −
15 kwi 12:18
Marcin: No to w takim razie zazdroszczę
15 kwi 12:20
alinna: dzięki za odpowiedź

i w przykładzie b rysuję wykres bez wartości bezwzględnej a później po prostu to co pod osią x
przerzucam nad oś X ,tak?
15 kwi 12:27
J: ... i przesuwasz całość o 2 do góry ..
15 kwi 12:29
alinna: czyli:
1. usuwam wartość bezwzględną −> f(x)= x+5+2
2. rysuje wykres tej funkcji z tabelki
3 to co pod osią X przerzucam na górę.
15 kwi 13:12
...:

... nic nie zrozumiałaś moja Panno −

Korepetytorka pewnie sięgnie po rózgę −

f(x)=|x+5|+2
Wykres f(x)=x+5 pewnie znasz bez tabelki wykres niebieski
Teraz "odbijasz" ....zielony
...i o dwa d góry ....czerwony
15 kwi 13:24