pierwiastkowanie
didi: Liczba √5*√4+1 jest równa
14 kwi 23:21
Dziadek Mróz:
√5√5 = √5 * √√5 = 51/2 * √51/2 = 51/2 * 51/4 = 51/2 + 1/4 = 53/4
= 4√53 = 4√125 ≈ 3.34
14 kwi 23:27
didi: Zbiorem rozwiązań nierówności 1/x2+1>0 jest ?
14 kwi 23:44
Eta:
R
14 kwi 23:52
didi: Jeśli nieskończony ciąg (an) jest ciągiem arytmetycznym , w którym a1= −0,5 ,oraz różnica r
wynosi −2/3 , to suma dziesięciu kolejnych początkowych wyrazów ciągu (an) jest równa ?
14 kwi 23:56
Dziadek Mróz:
Tyle:
gdzie:
a
n = a
1 + (n − 1)*r
i policz sama
15 kwi 00:00