Wartośc parametru m
alo: Dla jakich wartości parametru m zbiorem wartości funkcji f(x)=(1−m
2)x
2+(2m+4)x−1 jest zbiór
(−
∞;2>
Mam takie założenia:
a<0
Δ>0
Czy są poprawne? W odpowiedziach wynik jest zupełnie inny.
14 kwi 22:05
ICSP: Trzecie jest zbędne.
14 kwi 22:07
alo: Też na to wpadłem ale wynik nadal jest zły. Wychodzi mi m=−2 lub m=6
14 kwi 22:09
ICSP: Widocznie masz gdzieś błąd w obliczeniach
14 kwi 22:13
alo: Przeliczyłem i mimo tego,że miałem błąd w Δ

Wynik nadal jest inny. Wydaje mi się, że
wydawnictwo też zrobiło coś nie tak.
14 kwi 22:28
14 kwi 22:33
alo: Czyli mam coś nie tak na kserówce bo wyszło mi tak samo. Dzięki serdeczne za pomoc.
14 kwi 22:40