matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cosinus stopnie
emil:
heeej
mam problem, a mianowicie : wyszedł mi cosα= −
9
11
, jak to przeliczyć na stopnie?
14 kwi 21:46
PW:
cos(90°+β) = −sinβ
9
Szukasz kąta, którego sinus jest równy
.
11
α = 90°+β. Uwaga: rozwiązań jest więcej niż jedno.
14 kwi 22:04