Analityczna
muflon: Prosta l przechodzi przez P(−1;9) S(2;−3). Prosta k ma równanie 2x−y+m−1=0. Znajdź te wartości
m, kiedy pkt przecięcia l i k leży w obrębie prostokata: A(1;−2) B(3;−2) C(3;1) D(1;1).
Proszę o pomoc w jak najszybszym zapisie tego zadania.
14 kwi 21:12
muflon: up
14 kwi 22:05
ZKS:
Masz równanie prostej l?
14 kwi 22:07
muflon: y=−4x+5
14 kwi 23:23
muflon: up
15 kwi 10:49
muflon: prosta k: y=2x+m−1, dalej nie wiem co robić?
15 kwi 11:04
J:
Masz układ dwóch równań liniowych. Dobierasz tak parametr m , aby układ miał jedno rozwiązanie
takie , że −2 < y < 1 oraz 1 < x < 3 ( Najlepiej wyznacznikami )
15 kwi 11:28
muflon: Dzięki
15 kwi 13:15