matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
ola:
Jak zmieni sie iloraz jezeli dzielną zwiekszymy 10 razy a dzielnik zmniejszymy 5 razy? dzieki
2 lis 17:59
godzio187:
x:y=z
y
10x:
=z /*5
5
10x:y=5z /:10
1
x:y=
z
2
Odp: Iloraz zmniejszy się o połowe
2 lis 18:01